Tribunalul Bucuresti, gazda primitoare pentru 17 tineri aflati in vizita de documentare

In data de 12 Octombrie 2016, Tribunalul Bucuresti si-a deschis portile pentru grupul de 17 elevi ai Scolii Nr. 148 “George Calinescu” implicati activ in proiectul “Curtea Drepturilor Copiilor”.

Similar vizitei de la Parchetul Tribunalului, aceasta activitate le-a oferit tinerilor prilejul de a cunoaste nemijlocit cum functioneaza instantele de judecata in Romania si de a se angaja intr-un dialog deschis cu expertii din domeniul juridic.

Prin amabilitatea doamnei Paula Iacob, Prim grefier al Tribunalului Bucuresti, tinerii au beneficiat de un tur ghidat in cadrul institutiei, descoperind cu mare interes diferitele departamente si sectii, intelegand astfel care este parcursul judecarii diferitelor dosare, inclusiv a celor ce privesc tinerii si copiii.

Catre finalul vizitei, elevii au avut privilegiul de a se intalni cu Doamna Laura Andrei, Presedinte a Tribunalului si de a discuta cu dansa in Sala de Consiliu. Die mamunsche bibliothek war https://www.ghostwritinghilfe.com die bedeutendste des altertums nach der alexandrinischen… Intr-o atmosfera deosebit de prietenoasa si deschisa comunicarii, copiii i-au adresat doamnei presedinte intrebari despre istoria Tribunalului, rolul judecatorilor, rigorile in judecarea cauzelor ce ii privesc pe minori si specializarea judecatorilor in solutionarea acestora etc.

La finalul vizitei, tinerii s-au simtit cu un pas mai aproape de intelegerea modului in care drepturile copiilor sunt aparate si asigurate de instantele din Romania. Totodata, descoperind ca sunt sprijiniti in demersul lor, increderea lor in propria capacitate de a participa in proiect a crescut.

In continuare, tinerii vor folosi informatiile acumulate in urma vizitei in elaborarea scenariilor jocului online, ce este in proces de a fi elaborat in cadrul proiectului.

***

Curtea Drepturilor Copiilor este un proiect finantat de Comisia Europeana (JUST / 2014 / Action Grants), prin care 6 parteneri de la nivel transnational – Terre des hommes Lausanne Ungaria (aplicant), Reteaua Nationala pentru Copii din Bulgaria, Brave Phone Croatia, Fundatia Terre des hommes Italia, Fundatia Terre des hommes Romania si Victim Support U. K. – vor crea un joc serios de simulare online, informandu-i pe copii si tineri despre drepturile lor in timpul diferitelor proceduri judiciare civile, administrative si penale. Jocul va fi conceptualizat si adaptat la specificul fiecarei tari partenere, beneficiind de expertiza specialistilor nationali, si ii va sprijini pe tinerii viitori utilizatori sa devina constienti de propriile drepturi si obligatii, imputernicindu-i sa le foloseasca pentru evitarea situatiilor de risc.

Fundatia Terre des hommes Elvetia