Finantari

Granturi mici, sanse mari

Terre des hommes va invita sa descoperiti de ce si pentru ce acordam micro-granturi, vizionand o serie de 3 clipuri video, alaturi de un “Best of”,  realizate de prietenii nostri de la Film Scotch (www.filmscotch.com).

Sprijin pentru antreprenorii romi si din alte grupuri vulnerabile din Dolj, Gorj si Olt prin programul zefiR

Persoanele de etnie roma si alte grupuri defavorizate din Dolj, Gorj si Olt se pot inscrie pana pe 20 octombrie in programul zefiR, care va oferi intre 2016 si 2018 sprijin posibililor antreprenori din cele trei judete sa-si dezvolte o afacere (fie sa demareze una noua, fie sa creasca o afacere deja existenta).

Programul va sprijini antreprenorii prin finantari cu valori cuprinse intre 7.900 RON si 55.300 lei, in functie de tipul afacerii, precum si prin cresterea capacitatii antreprenoriale a celor care dezvolta aceste afaceri (cursuri formare, mentorat, consultanta si facilitare).

Pentru mai multe detalii, click aici.

***

Selectia proiectelor pentru activitati de vara in cadrul programului zefiR s-a incheiat! 9 proiecte au fost aprobate!

 In urma apelului lansat in 8 Iunie 2016, Tdh a finantat un numar de 9 propuneri de proiecte. Astfel, Tdh va sustine activitati de vara in Negoi, Filiasi (judetul Dolj), Baia de Fier, Polovragi, Targu Carbunesti, Bumbesti Jiu (jud. Gorj) si Slatina, Gradinari, Caracal  (judetul Olt), oferind granturi de 3400 RON/comunitate (in total, 30600 RON).
Prin cererile de finantare transmise la termen, scolile si organizatiile neguvernamentale locale au propus o diversitate de activitati educativ-recreative (pictura, competitii sportive, educatie civica, activități psiho-sociale bazate pe metodologia MJS), precum si iesiri in aer liber prin care vor asigura o vacanta de vara de neuitat pentru 280 de copii aflati in situatii de vulnerabilitate.
Le multumim tuturor aplicantilor si le dorim mult succes in implementarea activităților!

***

Selectia in cadrul programului Praevenir s-a incheiat! 7 proiecte au fost aprobate!

In urma apelului lansat in 29 Aprilie 2016, Tdh a primit 15 propuneri de proiecte, dintre care 7 au fost selectate pentru a primi finantare. Click aici pentru a descarca lista cererilor de finantare aprobate.
Transmitem felicitari viitorilor beneficiari de granturi, dar si incurajari aplicantilor ale caror proiecte nu au fost selectate pentru aceasta runda, reamintindu-le ca noi granturi de dezvoltare comunitara vor fi disponibile in perioada 2017-2018.

Fundatia Terre des hommes Elvetia