Cum comunicam cu familiile si copiii afectati de migratie? 25 asistenti sociali participa la un training in luna Februarie pentru a afla raspunsul

In perioada 23-24 Februarie 2017, 25 asistenti sociali din judetele Arges si Valcea sunt asteptati sa participe la cel de-al treilea curs pe tema comunicarii eficiente cu si pentru persoane afectate de migratie (copii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, copii repatriati sau refugiati etc. si familiile lor).

Organizat in cadrul proiectului „Centrul Regional de Resurse pentru protectia copilului din Europa de Sud-Est” si avizat de catre CNASR, cursul are drept principal obiectiv dezvoltarea capacitatii asistentilor sociali de a comunica eficient atat cu persoanele in situatie de migratie, cat si cu alti actori sociali sau cu proprii colegi, in efortul de a le asigura o protectie sociala integrata celor in nevoie.

In cazuistica sociala, copiii afectati de migratie si familiile lor reprezinta un grup vulnerabil cu nevoi de comunicare si asistenta speciale ca urmare a starii de stres psiho-social pe care acestia o experimenteaza temporar sau pe un termen nedeterminat. Capacitatea asistentilor sociali de a comunica si relationa intr-un mod adecvat cu acesti beneficiari este cruciala pentru depresurizarea starii de tensiune si anxietate, cat si pentru identificarea celor mai bune masuri de protectie sau asistenta sociala.

Cursul a fost sustinut pentru prima data la Craiova, in perioada 27-28 iunie 2016, si apoi a fost reluat la Bucuresti, in 20-21 septembrie 2016. Asistentii sociali care vor participa la cursul de la Pitesti vor beneficia de un continut actualizat si se vor putea alatura unei retele de peste 40 colegi din regiunea sud-est, care au invatat sa fie buni comunicatori, abili si atenti in relatia cu persoanele vulnerabile.

Fundatia Terre des hommes Elvetia