Fundația Terre des hommes Romania lucrează cu voluntari români în Proiectul “Mentorat pentru integrarea copiilor afectați de migrație” (MINT). Acesta este un program de mentorat pentru implicarea copiilor în activități educaționale și recreative.
Fii un prieten loial, un sfătuitor și un exemplu pentru un copil migrant!
Dacă:
- ai între 18 și 25 ani
- ești un bun ascultător, empatic, creativ,
- ești răbdător când copiii consideră dificil să își articuleze sentimentele,
- crezi în drepturile și participarea copiilor,
- ești curios cu privire la alte culturi,
Programul de mentorat va dura 9 luni, începând cu 15 august 2019 și presupune întâlniri săptămânale cu copii migranți din Siria, Iraq, Iran și alte țări.
Ce ai obține de la participarea la programul de mentorat?
- Ți-ai îmbunătăți abilitățile de leadership și facilitare;
- Ai primi sprijin permanent și acces la un program de formare;
- Ai fi expus la culturi noi;
- Ai putea conta în viața unui copil nou venit în România;
- Te-ai distra și te-ai angaja în activități culturale, sociale și fizice;
- Ai primi un certificat la sfârșit, care ar evidenția impactul programului.
Fii voluntar! Vino și lucrează cu noi si, cu ajutorul tău, copiii migranți se vor integra mai bine , pentru că vor dobândi cunoștințe de limba română, noțiuni despre cultura și obiceiurile locale, își vor crește stima de sine și încrederea, se vor distra, vor câștiga abilități.
Terre des hommes este o organizație înființată acum 60 de ani în Elveția, care lucrează în domeniul protecției copilului, migrație și justiție juvenilă. In România ea este prezentă din 1992.
Știai că?
Aproximativ 30% din populația de migranți ajunsă în Europa în ultimii ani au fost copii – mulți dintre ei separați de familie sau neînsoțiti, care se confruntă cu provocări considerabile în ceea ce privește educația, incluziunea socială și ocuparea forței de muncă?
Împreună cu partenerii săi, Terre des hommes elaborează un program inovator și replicabil de mentorat peer-to-peer, bazat pe bunele practici și modele testate. Programul de mentorat include formarea voluntarilor locali și asocierea acestora cu copii migranți și refugiați. Mentorii și copii vor fi implicați în întâlniri individuale și de grup, care se concentrează pe sprijin educational și de limbă, precum și pe activități recreaționale precum jocurile.
Dacă ești dornic să te implici, te rugăm să ne scrii până pe 3 august 2019, pe adresa Cristina.vladescu@tdh.ch.
Mai multe informații găsești pe sau pe Facebook Terre des hommes România.
This activity is funded by the European Union’s Asylum, Migration and Integration Fund.